Prăjitură roșcovană, fină și moale, din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie

Ingrediente:

  • 500 g făină de grâu
  • 2 ouă
  • 300 g unt
  • 400 g lapte condensat fiert
  • 200 g zahăr
  • 100 g miere
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Mixați zahărul și ouăle până devin o pastă uniformă. Puneți la foc untul și mierea, fierbeți puțin apoi adăugați bicarbonatul de sodiu și așteptați până când amestecul va avea o culoare asemenea caramelului. Luați de pe foc.

Treptat, adăugați făina în conținutul de ouă și zahăr mixat anterior și pregătiți aluatul. Împărțiți în 8 părți egale. Întindeți foile cu sucitorul, chiar pe hârtia de copt presărată cu făină.

Coaceți la 170 grade timp de 5 minute toate turtele. Tăiați marginile unde este necesar, astfel încât toate să fie de aceeași mărime. Acoperiți-le cu un prosop până preparați crema.

Fierbeți laptele condensat și amestecați untul și mierea pregătite mai devreme. Mărunțiți bine resturile de blat.

Ungeți turtele, iar deasupra ornați cu resturile mărunțite de blat. De asemenea, puteți folosi și vișine conservate sau fructe proaspete.

Totodată, dacă doriți, între turte se pot pune fructe sau nuci mărunțite.

Savurați cu drag!