Ingrediente:

500 g biscuiți
1 pahar zahăr
1 litru lapte
100 g fulgi de cocos
200 g unt
3 linguri făină
3 linguri amidon alimentar
2 gălbenușuri
8 g zahăr vanilat

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti crema: într-o cratiță aducem la punctul de fierbere 700 ml lapte.

Separat, amestecăm într-un vas făina, zahărul, amidonul, gălbenușurile, zahărul vanilat. Turnăm și restul de lapte, amestecăm până la omogenizare, apoi turnăm compoziția în lapte, amestecând continuu.

Fierbem crema la foc mediu, amestecând, până se îngroașă, apoi luăm de pe foc și lăsăm crema să se răcească până la temperatura camerei.

Pregătim o formă de tort de 23cm, detașabilă, tapetăm cu hârtie de copt.

Punem un strat de biscuiții, unul de cremă. Procedăm la fel până se termină ingredientele.

Ultimul strat să fie cea de cremă, peste care presărăm fulgi de cocos.

Punem prăjitura la frigider 2 ore…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!