Ingrediente necesare pentru blat:

3 albușuri
3 gălbenușuri
3 linguri zahăr
Coaja rasă de la 1 portocală

Ingrediente necesare pentru cremă:

250 g brânză de vaci
Coaja rasă de la 1 portocală
8 g zahăr vanilat
4 piersici
250 g brânză mascarpone
250 ml frișcă lichidă

Deasupra:

4 piersici
300 ml suc de piersici
20 g gelatină

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o spumă.

Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, după care și spuma tare de albușuri.

Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.

Pentru cremă, amestecăm foarte bine brânza cu zahărul vanilat, cu coaja de portocală și cu brânza mascarpone.

Adăugăm și bucățelele de piersici și amestecăm iar.

La final, încorporăm și frișca bătută, folosind o spatulă.

Peste blatul rece din tavă întindem crema iar peste cremă așezăm un strat de felii de piersici.

Dăm prăjitura la frigider pentru o oră.

Pregătim o gelatină folosind sucul de piersici și o turnăm peste cremă.

Când gelatina se întărește, putem servi prăjitura.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!