Prăjitură de post cu dulceață de coacăze – Gust dulce-acrișor unic și deosebit

Astăzi vă propunem un desert gustos, perfect pentru cei care postesc. În ciuda simplității ingredientelor folosite, prăjitura este gustoasă și aromată!

Noi recomandăm folosirea gemului de coacăze, datorită gustului dulce-acrișor ce va oferi desertului un gust unic și deosebit, dar puteți alege orice alt tip de gem.

De asemenea, dacă preferați mierea în detrimentul zahărului, simțiți-vă liberi să o folosiți, iar dacă considerați că gemul pe care îl veți folosi este suficient de dulce, puteți renunța la orice alt tip de îndulcitor.

În loc de ceai, puteți folosi cafea – în acest caz prăjitura va avea o aromă și un gust caracteristic.

Ingrediente:

  • 1,5 pahare făină de grâu
  • 2 linguri de gem de coacăze
  • 1 pahar de infuzie de ceai negru
  • o jumătate de pahar de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

  • Într-un bol se toarnă ceaiul negru, se adaugă zahărul și gemul și se amestecă bine.
  • Se adaugă praful de copt, se amestecă până ce acesta este încorporat în compoziție, după care se lasă compoziția la odihnit pentru 5 minute.
  • Se adaugă făina, zahărul vanilat și scorțișoara și se amestecă până ce rezultă un aluat omogen.
  • Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 30 – 40 de minute.
  • Când este gata prăjitura, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute la răcit, după care se decorează în funcție de preferințe (fie se presară zahăr pudră, nuci măcinate, fulgi de ciocolată etc.)

Să o savurați cu drag!