Nivel de dificultate: Începători
Timp de pregătire: 20 minute
Cantitate: Pentru 4 persoane

Ingrediente necesare:

  • 300 ml lapte
  • 100 g unt
  • 80 g zahăr
  • 4 linguri griș
  • 120 g fulgi de cocos
  • 200 g ciocolată cu lapte (sau glazură de ciocolată)

Mod de preparare:

Fierbem laptele împreună cu zahărul și untul. Când s-a topit untul, adăugăm grișul și cocosul. Amestecăm bine bine, apoi acoperim și lăsăm să se răcească…

Tapetăm o tavă mică cu hârtie de copt (pătrată sau dreptunghiulară) și întindem uniform amestecul de griș.

Topim ciocolata și întindem o parte peste griș. Lăsăm prăjitura la frigider câteva minute, până se întărește, apoi o întoarcem pe dos pe un platou (în acest fel, ciocolata va fi dedesubt). Tapetăm iar cu ciocolata rămasă.

Băgăm la congelator pentru 10 minute, apoi la frigider.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

După ce se întărește suficient ciocolata, se va tăia foarte ușor…