Ingrediente necesare pentru blat:

3 ouă
3 linguri făină
3 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt
Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

330 g smântână 20%
Zeama de la 2 lămâi
Zahăr după gust
400 ml frișcă lichidă
100 ml apă
10 g gelatină
1 pachet biscuiți moi cu jeleu de fructe și ciocolată

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri.

Batem albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, după care adăugăm zahărul și câte un gălbenuș, mixând continuu.

Adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt.

Tapetăm o tavă de 22*30 cm cu hârtie de copt și transferăm amestecul în ea.

Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru 20 de minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.

Amestecăm foarte bine smântâna cu zahărul, adăugăm zeama de lămâie și gelatina dizolvată în apă călduță.

Amestecăm bine, după care adăugăm treptat în frișca bătută spumă tare.

Asamblare: peste blat, întindem uniform jumătate din cantitatea de cremă.

Peste stratul de cremă așezăm biscuiții, cu partea cu ciocolata în jos.

Peste biscuiți întindem cantitatea rămasă de cremă.
Decorăm în continuare după gust.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!