Ingrediente necesare pentru blat:

1 lingură făină
1 lingură amidon alimentar
1 lingură pudră de cacao
3 linguri apă
1 linguriță praf de copt
5 albușuri
5 gălbenușuri
150 g zahăr

Ingrediente necesare pentru cremă:

150 g zahăr pudră
250 g piure de castane
200 g unt topit
2 plicuri budincă de vanilie

Deasupra:

Pudră de cacao
400 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru blat, începem să mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul.

Adăugăm pe rând și gălbenușurile și apa, mixând continuu.

Într-un alt bol, amestecăm făina cernută cu pudra de cacao și cu amidonul, după care adăugăm amestecul în compoziția de ouă.

Amestecăm până la omogenizare.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția pentru blat în ea.

Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15 minute.

Lăsăm blatul să se răcească de tot.

Pentru cremă, spumăm untul împreună cu zahărul pudră, după care adăugăm în două tranșe budinca preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Adăugăm și piureul de castane și amestecăm până la omogenizare.

Întindem uniform crema de castane peste blatul rece din tavă și dăm tava la frigider pentru 2 ore.

Ulterior, întindem uniform și frișca bătută peste stratul de cremă și pudrăm cu pudră de cacao.

Dăm prăjitura la frigider pentru încă 2 ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!