Ingrediente necesare pentru blat:
- 9 ouă
- 9 linguri zahăr pudră
- 7 linguri făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 250 g margarină
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 10 linguri zahăr pudră
- Zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
Ingrediente necesare pentru jeleu:
- 1,4 L suc Mirinda
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 11 linguri zahăr
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o spumă.
Separat, amestecăm făina cu praful de copt și cu pudra de cacao.
Batem albușurile spumă tare.
Peste spuma de gălbenușuri adăugăm treptat amestecul de făină și cacao, alternând cu spuma de albușuri.
Încorporăm cu grijă, folosind o spatulă.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 30*35 cm și transferăm compoziția în ea.
Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius, timp de 35-40 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Într-un bol, mixăm foarte bine brânza împreună cu margarina, zahărul și coaja de lămâie.
Adăugăm zeama de lămâie doar dacă brânza este foarte uscată.
Dăm amestecul la frigider și pregătim jeleul.
Punem deoparte un pic de suc pentru praful de budincă, restul turnăm într-un vas.
Punem vasul pe foc și când sucul ajunge la punctul de fierbere, adăugăm și praful de budincă dizolvată în suc.
Amestecând continuu, așteptăm să se îngroașe un pic, după care lăsăm budinca să se răcorească.
Peste blatul rece întindem un strat uniform de umplutură de brânză, peste care turnăm și jeleul călduț.
Dăm tava la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a porționa prăjitura.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!