• Nivel de dificultate: Începători
  • Timp de pregătire: 90 minute
  • Cantitate: Pentru 4 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 180 g untură
  • 250 ml smântână
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr, sare

Deasupra:

  • 1 ou bătut
  • cașcaval ras sau semințe

Mod de preparare:

Frământăm ingredientele pentru aluat. Drojdia nu trebuie activată, o sfărâmăm lângă celelalte ingrediente.

Întindem subțire aluatul și o împăturim. Acoperim și lăsăm să se odihnească 15 minute.

Împăturim încă de 2 ori.

După ce am împăturit a 3-a oară, întindem aluatul la o grosime de aproximativ un deget.

Cu ajutorul unui pahar, decupăm și așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Ungem cu oul bătut, presărăm cu cașcaval sau semințe (cum doriți).

Dospim pogăcelele până se încălzește cuptorul, la 180 grade Celsius.

Coacem timp de 20-25 minute, sau până se rumenesc frumos…

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!