• Nivel de dificultate: Începători
  • Timp de pregătire: 60 minute
  • Cantitate: Pentru 6 persoane

Ingrediente necesare:

  • 600 g făină
  • 30 g drojdie
  • 10 ml lapte (pentru drojdie)
  • 1 linguriță zahăr
  • 250 g margarină
  • 205 g brânză de vaci semi-degresată
  • 200-300 g cașcaval ras
  • 175 g smântână
  • 3 gălbenușuri
  • o lingură de sare

Pentru uns: 1 gălbenuș

Mod de preparare:

Activăm drojdia în lapte călduț cu zahăr.

Amestecăm bine smântâna (să nu fie rece!) cu gălbenușurile.

Amestecăm făina cu zahărul, apoi cu margarina. Adăugăm drojdia activată, smântâna cu gălbenușurile și brânza. Frământăm și lăsăm să se odihnească timp de 30 minute.

Întindem aluatul la o grosime de 1 cm. Presărăm două treimi (2/3) din cantitatea de cașcaval ras, rulăm strâns (ca la ruladă) și mai lăsăm la rece aproximativ 30 minute.

Întindem aluatul într-un dreptunghi de 3 cm grosime. Ungem cu gălbenuș și presărăm cașcavalul rămas.

Tăiem în pătrățele de 4*4 cm și coacem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aprox. 30 minute.

Putem tăia și cu o formă specială, dar avem grijă să nu rămână mult aluat în plus. Dacă întindem aluatul încă o dată, nu va mai fi la fel de foios…

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!