Ingrediente necesare pentru blat:

500 g făină
250 g unt
250 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
1-2 linguri smântână
1 praf de praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

1 kg brânză semi degresată
1-2 linguri smântână
Coaja rasă de la 1 lămâie
2 linguri mălai
3 albușuri
50 g zahăr

Ingrediente necesare pentru budinca de vanilie:

200 ml lapte
1 plic praf de budincă de vanilie

Alte ingrediente:

Zahăr pudră
1 gălbenuș

Mod de preparare:

Începem cu umplutura: mixăm brânza împreună cu smântâna, mălaiul, cu budinca rece și cu coaja de lămâie.

Punem amestecul deoparte.

Pentru blat, amestecăm foarte bine toate ingredientele până obținem un aluat nelipicios și neted.

Într-un bol, batem spumă albușurile împreună cu 50 g de zahăr.

Încorporăm spuma de albușuri în umplutură.

Împărțim aluatul în două și întindem 2 foi.

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă, după care așezăm în ea prima foaie.

Întindem uniform umplutura peste foaia din tavă, după care așezăm și a doua foaia peste umplutură.

Ungem foaia superioară cu un gălbenuș și împungem din loc în loc plăcinta cu o furculiță.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius și coacem plăcinta timp de 35-40 de minute, aproximativ.

După ce se răcește un pic, o putem servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!