Rețetă pas cu pas, în video – Pilaf cu urzici, gustos și savuros – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 400-500 g urzici (spălate și curățate bine)
- 200 g orez (spălat în 3-4 ape și lăsat în apă rece să se umfle)
- 2 cepe medii
- 100 g morcov
- 1 ardei kapia
- 30-40 ml ulei
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură sare
- Jumătate linguriță piper măcinat
- 1 legătură pătrunjel verde (opțional)
- 1 L de apă și 1 lingură de sare (pentru a opări urzicile)
Mod de preparare:
- Punem 1 L de apă pe foc și când dă în clocot adăugăm 1 lingură de sare. Amestecăm până sarea se dizolvă după care turnăm apa sărată peste urzici. Lăsăm deoparte până pregătim restul ingredientelor.
- Punem uleiul într-o cratiță și dăm drumul la foc. Adăugăm ceapa tocată cât mai mărunt, jumătate linguriță de sare și amestecăm.
- După 1 minut adăugăm și usturoiul tocat cât mai mărunt, piperul, cubulețele de morcov și amestecăm.
- Lăsăm pe foc 2 minute după care adăugăm și orezul. Amestecăm și lăsăm pe foc 2-3 minute după care adăugăm 1 polonic din ceaiul de urzică (apa în care au stat urzicile).
- Amestecăm și când apa se evaporă completăm cu încă un polonic. Procedăm la fel până e gata orezul.
- În ultimele 3-4 minute adăugăm și cubulețele mărunte de ardei.
- Oprim focul și punem și urzicile în pilaf, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!