Coșulețe din aluat dospit, umplute cu carne tocată și legume

Ingrediente necesare pentru aluat:

600 g făină
100 g margarină sau unt
370 ml apă caldă
1 linguriță sare
1 lingură zahăr
1 linguriță drojdie

Ingrediente necesare pentru umplutură:

300 g carne tocată
1 ceapă
1 ardei gras
1 roșie
30 ml ulei
1 ou
1/2 linguriță coriandru
sare, după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecăm drojdia cu zahărul și apa caldă și punem deoparte.

Într-un bol mai mare, punem făina, apoi turnăm drojdia.

Frământăm un aluat moale și omogen, îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la dospit o oră.

Între timp, pregătim umplutura: amestecăm carnea tocată cu cubulețele de roșii și de ardei, cu uleiul, sarea, coriandru și cu ceapa tocată mărunt. Punem deoparte.

Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru și îl ungem cu ulei.

Rupem bucăți din aluat, apoi modelăm bile pe care le punem într-o tavă unsă cu ulei.

Ungem și fiecare bilă cu ulei, acoperim tava cu folie alimentară și lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Ungem suprafața de lucru cu ulei, modelăm câte o bilă cu mâinile, într-o foaie subțire.

Ungem cu margarină sau unt, adunăm foaia din ambele părți, după care rulăm în formă de melc.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așezăm melcii în tavă și aplatizăm un pic cu degetul, formând adâncituri.

În fiecare adâncitură așezăm câte o bilă din compoziția de carne și presăm ușor.

Batem un ou, ungem fiecare coșuleț cu ou, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!