Ingrediente necesare pentru aluat:

800 g făină
40 g drojdie proaspătă
400 ml lapte
300 ml ulei

Ingrediente necesare pentru umplutură:

250 g margarină
3 gălbenușuri
1 lingură sare
Cașcaval ras

Deasupra:

1 ou bătut
1 lingură smântână
Cașcaval ras
Semințe de susan

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 200 de grade Celsius.

Dizolvăm drojdia în laptele cald.

Într-un bol, amestecăm restul ingredientelor, adăugând și drojdia dizolvată și frământăm aluatul timp de 5 minute.

Lăsăm aluatul astfel obținut deoparte, acoperit, și pregătim umplutura.

Mixăm untul moale împreună cu gălbenușurile și cu sarea.

Împărțim aluatul în 4 părți egale.

Luăm prima bucată de aluat și o întindem subțire.

Ungem cu un strat subțire de margarină, presărăm cașcaval ras și rulăm.

Tăiem în mici triunghiuri apoi le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Procedăm la fel și cu bucățile rămase de aluat.

Ungem triunghiurile cu amestecul de ou și smântână, după care presărăm și cașcaval.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute.

Notă: nu este nevoie să lăsăm aluatul la dospit.

Poftă bună!