Rețetă pas cu pas, în video – Paste de post cu sos aromat de roșii – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g paste penne
- 2 morcovi mici (100 g)
- 1 rădăcină pătrunjel (50 g)
- 1 tulpină țelină sau 50 g rădăcină țelină
- 150 g pastă de gogoși sau 2 ardei grași / kapia / gogoși
- 50 ml ulei de măsline
- 5-6 căței de usturoi
- 1 linguriță sare (pentru sos)
- 1 lingură sare (pentru paste)
- 450 ml suc de roșii sau 1 lingură de roșii sau 4-5 roșii fără semințe
- 1 frunză de dafin
- Jumătate linguriță piper
- Jumătate linguriță semințe tocate de coriandru
- Jumătate linguriță semințe tocate de muștar
- Jumătate linguriță cimbru
- Jumătate linguriță oregano
- 50 g dulceață (sau 1 lingură rasă de zahăr)
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
- Punem apa pe foc și când începe să fiarbă adăugăm 1 lingură de sare. Adăugăm pastele, amestecăm un pic și le fierbem timp de 10 minute.
- Între timp, ne ocupăm de legume: punem o cratiță pe foc iute. Adăugăm uleiul de măsline, 1 frunză de dafin și usturoiul mărunțit.
- Tocăm grosier ceapa și o adăugăm în cratiță. Adăugăm 1 linguriță de sare, cimbrul, oregano, coriandrul, boabele de muștar și piperul.
- Adăugăm morcovul și pătrunjelul tocat, tija de țelina apio tocată și amestecăm.
- Adăugăm pasta de gogoșari, amestecăm 10 secunde după care adăugăm dulceața.
- Amestecăm iar după încă 10 secunde adăugăm sucul de roșii.
- Adăugăm și 250 ml de apă de la paste și fierbem sosul 3 minute.
- După 3 minute, scoatem frunza de dafin și mixăm totul bine cu blenderul vertical. Trebuie să obținem o pastă fină și cremoasă.
- Adăugăm în sos pastele scurse de apă și amestecăm ocazional în următoarele 3 minute. Mai punem un pic de apă de la paste, cam 50 ml, aproximativ 20 ml de ulei de măsline și pătrunjelul tocat mărunt.
- Oprim focul și amestecăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!