Pârjoluțe de pui cu boabe de porumb – Rețetă rapidă pentru pârjoale moi și suculente

Astăzi vă propunem o rețetă de pârjoale cu carne de pui, a cărui ingredient special este porumbul conservat. Această combinație va da pârjoalelor o notă inedită, devenind mai moi și suculente. Modul de preparare este simplu și rapid!

Le puteți servi cu orice sos și orice garnitură: cartofi piure, orez, legume sau chiar paste…

Ingrediente:

  • 450 g file de pui
  • 120 g porumb conservat
  • 1,5 linguri de amidon de cartofi
  • 1-2 ouă
  • Mărar după gust
  • Sare după gust
  • Piper după gust
  • Ulei de floarea-soarelui după gust

Cum se prepară?

Spălați fileul și uscați-l cu un prosop de hârtie. Tăiați carnea cu un cuțit bine ascuțit, mai întâi fâșii, apoi cuburi mici.

Într-un vas adânc, puneți carnea împreună cu porumbul scurs în prealabil.

Adăugați în vas amidonul și un ou sau două (în dependență de mărimea acestora). Amidonul de cartofi îl puteți înlocui cu făina de grâu.

Sărați și piperați după gust, adăugați verdeața tocată mărunt și mestecați bine.

În tigaia cu ulei încins prăjiți la foc mediu câte o lingură de amestec pe ambele părți, până când acestea vor fi preparate.

Amestecul pentru pârjoale are o consistență bună și nu își pierde forma la prăjit.

Le puteți servi așezate pe frunze de salată.

Poftă bună!