O rețetă verificată și foarte reușită – Aperitiv din ciuperci champignon

Sunt produse despre care se vorbește doar când sunt împreună cu alte alimente. Se coc, se înăbușe, se prăjesc sau se fierb doar împreună cu cartofi, orez, carne sau legume. Ați zice că ele nu sunt atât de gustoase, aromate și apetisante, dar noi vă vom demonstra contrariul. De exemplu, ciupercile champignon!

Ingrediente:

  • Ciuperci champignon – 500 g
  • Usturoi – 3 căței
  • Pătrunjel – 1 legătură
  • Oțet balsamic – 2 linguri
  • Sos de soia – 2 linguri
  • Ulei de floarea-soarelui – 2 linguri
  • Cimbru – 1 linguriță
  • Zahăr – 1 linguriță
  • Sare – după gust
  • Piper negru (măcinat) – după gust
  • Ardei iute – un vârf de cuțit

Cum se prepară?

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie.
  2. Curățați usturoiul, fărâmițați-l și apoi împărțiți-l în două părți.
  3. Turnați o parte din usturoi în tigaie.
  4. Adăugați ardei iute și așteptați până se rumenește usturoiul.
  5. Spălați ciupercile, curățați-le și puneți-le într-o tigaie.
  6. Turnați oțet balsamic și sos de soia. Adăugați zahăr și cimbru și amestecați.Presărați cu piper negru și adăugați sare, apoi amestecați și lăsați să se înăbușe 10 minute. În timpul gătitului, amestecați permanent.
  7. Presărați ciupercile cu verdeață proaspătă.

Acest fel de mâncare este la fel de gustos atât cald, cât și rece.

Poftă bună!