Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • făină de grâu
  • 1/2 linguriță de sare
  • piper negru
  • 10 felii de pâine
  • 200 g mozzarella
  • 5 felii de șuncă (prosciutto cotto)

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim feliile de pâine. Cu ajutorul unui cuțit, decupăm marginile astfel încât să rămânem doar cu miezul.

2. Adăugăm o felie de mozzarella și o felie de șuncă, iar pe deasupra completăm cu o felie de pâine. În final trebuie să obține un sandwich pufos. Procedăm la fel cu restul îngredientelor.

3. Într-un bol separat, batem 2 ouă, adăugăm laptele, sarea, piperul și amestecăm foarte bine.

4. Într-un bol separat, adaugăm făina.

5. Luam un sandwich și îl dăm prin făină, pe toate părțile. Apoi, îl dăm prin amestecul de ou și lapte și îl așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Procedăm la fel și cu restul.

6. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc frumos.

Poftă bună!