Ingrediente necesare pentru aluat:

400 g făină
25 g drojdie proaspătă
50 g zahăr
250 ml lapte
Un praf de sare
100 ml ulei

Ingrediente necesare pentru umplutură:

Pudră de cacao dulce
Unt topit sau ulei

Deasupra:

150 ml frișcă lichidă
1 ou

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecăm laptele cald cu zahărul, după care adăugăm și drojdia și amestecăm până se dizolvă.

Lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Cernem făina într-un bol, adăugam sarea, uleiul și amestecul de drojdie.

Amestecăm, după care frământăm un aluat moale.

Acoperim cu un prosop curat de bucătărie și punem aluatul la dospit într-un loc cald, până își dublează volumul inițial. ( aproximativ 1 oră )

Împărțim aluatul dospit în două părți egale.

Întindem subțire prima bucată de aluat, ungem cu unt sau ulei și presărăm generos cu pudra de cacao.

Rulăm strâns după care tăiem în bucăți groase de un deget.

Transferăm melcișorii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, păstrând o distanță între ei.

Procedăm la fel și cu cealaltă bucată de aluat.

Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute.

Între timp, amestecăm frișca lichidă cu oul.

După cele 10-12 minute, scoatem tava din cuptor și ungem generos melcișorii cu amestecul de frișcă.

Dăm tava înapoi la cuptor și îi coacem până se rumenesc frumos.

Să-i savurați cu poftă! Poftă bună!