Rețetă pas cu pas, în video – Mâncărică de mazăre gustoasă și cremoasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 kg mazăre (proaspătă sau congelată)
- 3 cepe medii / mari
- 2 cartofi medii
- 400 ml suc de roșii (sau 4-5 roșii)
- 300 ml apă
- 2-3 morcovi medii
- 1 ardei kapia
- 100 g pastă de gogoși (sau 2-3 gogoșari)
- 1 lingură de sare (sau după gust)
- 1 linguriță piper (sau după gust)
- 1 linguriță cimbru uscat (sau câteva fire de cimbru proaspăt)
- 2 frunze de dafin
- 6-8 căței de usturoi
- 30-40 ml ulei
Mod de preparare:
- Tocăm mărunt usturoiul, tocăm morcovul cubulețe, cartofii cubulețe mărunte, ardeiul cubulețe mărunte, ceapa mărunt.
- Punem o cratiță pe foc. Punem uleiul și usturoiul și amestecăm. Când începe să sfârâie adăugăm și ceapa, 1 lingură de sare.
- Când ceapa se înmoaie bine adăugăm morcovul, cartofii, frunzele de dafin, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de cimbru și amestecăm.
- Gătim totul timp de 5 minute, pe foc moderat spre mic. După 5 minute adăugăm pasta de gogoșari, amestecăm după care adăugăm și mazărea.
- Amestecăm și după încă 3 minute adăugăm sucul de roșii. Amestecăm, reducem focul la minim și punem apă cât să depășească cu jumătate cm mazărea din cratiță.
- Fierbem pe foc mic până când toate legumele s-au făcut (30-45 minute). Amestecăm ocazional.
- După 25 de minute adăugăm ardeiul kapia și amestecăm și continuăm cu gătirea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!