Rețetă pas cu pas, în video – Mâncărică de cartofi gustoasă și savuroasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1-1,5 kg cartofi
- 3-4 cepe medii
- 4 căței de usturoi
- 30-40 ml ulei
- 1,5 kg roșii (sau 3-4 linguri de pastă de tomate diluate într-un litru de apă sau 1 L de suc de roșii)
- 2 ardei grași
- 3 morcovi medii
- 2 frunze de dafin (opțional)
- 1 legătură pătrunjel
- Sare, piper (după gust)
Mod de preparare:
- Tocăm ardeiul cubulețe, morcovul bucățele. Zdrobim cățeii de usturoi cu tot cu coajă (cu lama cuțitului), tocăm cartofii cuburi mai mari.
- Punem o oală pe foc. Adăugăm uleiul, usturoiul strivit și când uleiul sfârâie adăugăm și cartofii.
- Amestecăm și lăsăm cartofii să se prăjească ușor la suprafață.
- Adăugăm ceapa, morcovii, 1 linguriță de sare și amestecăm bine. Gătim totul împreună pe foc moderat până ceapa începe să se înmoaie și să se caramelizeze ușor.
- Adăugăm cubulețele de roșii și amestecăm. Adăugăm și ardeii și lăsăm mâncărica să fiarbă molcom până când roșiile și cartofii s-au făcut.
- După aproximativ 40 de minute, gustăm și potrivim mâncărica de sare sau piper dacă este nevoie.
- Punem pătrunjelul tocat grosier și amestecăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!