Rețetă pas cu pas, în video – Ketchup de casă – Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 5 kg roșii
- 2 crenguțe de cimbru
- 2 crenguțe de rozmarin
- 1 crenguță de salvie
- Jumătate legătură busuioc
- 3 cepe medii
- 50 g zahăr brun
- 25-30 ml sos Worcester
- 25-30 ml sos soia
- 1 lingură muștar pudră
- 3 linguri sare de mare
- 1 lingură boia de ardei
- 1 linguriță piper
- 2 căciuli de usturoi
- 4 frunzulițe de dafin
- 1 cuișor
Mod de preparare:
- Spălăm și curățăm roșiile după care le tăiem în felii. Trecem roșiile prin mașină.
- Punem sucul de roșii la fiert, într-o oală încăpătoare. Punem pe foc până sucul ajunge la punctul de fierbere, după care reducem focul la minim pentru 30 de minute, cât să scadă un pic sucul.
- Crestăm cepele și le punem în sos. Adăugăm și restul ingredientelor necesare și fierbem totul la foc mic, măcar o oră sau până ceapa abia se mai ține grămadă.
- Scoatem ceapa și restul ingredientelor din sos. Gustăm și potrivim sosul cu sare sau ce mai are nevoie sosul.
- Pasăm sosul cu blenderul vertical după care îl transferăm în sticle curate și sterilizate după care le închidem cu capace curate.
Savurați cu poftă! Poftă bună!