Kebab cu paste pe pat de legume – Rețetă intersantă și originală cu kebab

Kebabul este un preparat culinar originar din Orientul Mijlociu, ce constă în bucăți de carne sau pește la frigare.

În bucătăria turcească, kebabul se prepară preponderent din carne de berbec sau de miel.

Deși rețeta prezentată astăzi este îndepărtată de conceptul clasic de gătire și servire a kebabului, nouă ni s-a părut apetisantă și extraordinar de savuroasă.

Doar imaginați-vă – carne ușor picantă combinată cu spaghete delicioase și toată această bunătate pregătită într-un sos de roșii parfumate… un adevărat deliciu culinar.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 4 roșii
  • 4 cartofi
  • spaghete
  • ierburi aromate după gust
  • verdeață proaspătă
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

  • La carnea tocată de vită se adaugă ierburile aromate și se amestecă bine.
  • Spaghetele se împart în porții egale, optim ar fi 5 sau 10 spaghete per porție.
  • Fiecare porție de spaghete se încadrează, la mijloc, într-un mini-kebab de carne tocată, asemănător la formă cu pârjoalele.
  • Cartofii se curăță și se taie cubulețe, precum și roșiile.
  • Legumele se transferă într-o tigaie generoasă, încinsă cu puțin ulei, și se călesc timp de 5 minute.
  • Peste legume se așează spaghetele înfășurate în mini-kebab și se toarnă apă cât să fie acoperită compoziția pe jumătate.
  • Se acoperă tigaia cu un capac și se gătește, la foc mic, până când cartofii sunt gata.
  • Se asezonează cu sare și piper, se amestecă și se ia de pe foc.
  • Se decorează preparatul cu verdeață proapătă și se servește cald.

Să aveți poftă!