Gustare cu ciuperci din aluat de foietaj

Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:

  • 500 g aluat foietaj
  • 400 g ciuperci
  • 1 legătură de mărar
  • 1 ceapă
  • 3 cartofi fierţi
  • 100 g caşcval
  • 2 ouă
  • sare
  • ulei de floarea soarelui
  • piper negru măcinat

Mod de pregătire:

  1. Tăiem ciupercile şi le prăjim într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui.
  2. Prăjim ciupercile la foc mare.
  3. Tăiem ceapa mărunt.
  4. Adăugăm în ciuperci o lingură de ulei şi o bucăţică de unt pentru gust.
  5. Adăugăm ceapa tăiată și o gătim până se rumenește frumos.
  6. Adăugam sare şi piper după gust şi scoatem de pe foc.
  7. Tăiem cubuleţe cartofii fierţi.
  8. Dăm caşcavalul prin răzătoarea mare.
  9. Într-un bol amestecăm ciupercile prăjite, cartofii cubuleţe, mărarul şi caşcavalul dat prin răzătoare.
  10. Întindem o foaie de aluat de foietaj.
  11. Foaia obţinută o împărţim în pătrăţele de 12 cm.
  12. Tapetăm aluatul cu un ou bătut.
  13. Așezăm pe fiecare pătrățel de aluat, pe diagonală, o lingură de umplutură.
  14. Așezăm pachețelele obținute pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  15. Tapetăm cu un ou bătut.
  16. Se coc în cuptor la temperatura de 180 grade, pentru 20 minute.

Poftă bună!