Gogoși cu crustă crocantă, aluat moale și umplutură de gem – Rețeta perfectă

Crusta crocantă, aluatul moale și umplutura de gem preferată – acest desert este pe placul tuturor!

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 3 pahare de făină
  • 4 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 2 linguri de rom
  • 1 lingură de zahăr
  • jumătate de linguriță de sare
  • jumătate de linguriță zahăr vanilat
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • jumătate de linguriță scorțișoară
  • 70 g gem de căpșune
  • Ulei de floarea soarelui după gust
  • Zahăr pudră după gust

Cum se prepară?

Amestecați laptele cald cu drojdia, apoi adăugați 2 pahare de făină.

Aluatul gata îl acoperiți cu o folie de plastic și lăsați-l la dospit timp de 2 ore.

Mixați gălbenușurile cu zahărul, sarea și zahărul vanilat până obțineți o masă de culoare deschisă. Aluatului odihnit adăugați-i unt moale, conținutul proaspăt mixat, rom, scorțișoară și coajă de lămâie. Amestecați și treptat adăgați făina rămasă.

Puneți bila de aluat într-un bol, acoperiți cu un prosop curat și lăsați-l să stea 1-1,5 ore la loc călduț. Ungeți suprafața de lucru cu ulei de floarea soarelui, împărțiți aluatul în 8-12 părți egale și formați biluțe.

Lăsați-le să se odihnească sub prosop.

După 20-25 minute, încingeți uleiul într-o tigaie adâncă și prăjiți gogoșile până își formează o crustă aurie.

Scoateți-le pe un prosop de hârtie pentu a înlătura surplusul de ulei. Cu ajutorul unei seringi de cofetărie, introduceți gemul în gogoși.

Ornați cu zahăr pudră și serviți la ceai, compot, cafea sau alte băuturi.

Ca umplutură puteți folosi și pasta de ciocolată, lapte condensat sau diverse gemuri.

Poftă bună!