Ingrediente:
- 450 grame făină albă
- 1 linguriță de sare
- 3 grame drojdie
- 3 linguri de ulei de măsline
- 240 ml apă călduță
- 1-2 lingurițe de zahăr
- rozmarin, măsline, bucățele de cașcaval
Cum se prepară?
Pentru început amestecăm într-un bol făina cu drojdia (înmuiată în apă caldă). Adăugăm apa, zahărul și uleiul…
Amestecăm bine, până la omogenizare, și lăsăm la crescut 20-30 minute…
După acest timp, frământăm de două ori aluatul…
La final, scoatem aluatul pe o suprafață pudrată bine cu făină și îl întindem…
Punem aluatul în tavă și îl lăsăm la crescut…
După ce a crescut în tavă, îl stropim cu ulei, presărăm puțină sare și adăugăm măslinele și cașcavalul tăiat cubulețe…
Coacem în cuptorul preîncălzit aproximativ 20-30 minute, până se rumenește frumos…
Să o savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețeta a fost preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal “Cu Lili În Bucătărie”