Rețetă pas cu pas, în video – Dulceață de ardei iute cu capia și oțet – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 kg ardei iute
- 1,5 kg ardei kapia roșu
- 1 kg zahăr
- 1 lingură rasă de sare
- 250 ml oțet 9%
Mod de preparare:
- Coacem 3 ardei capia pe foc deschis, pe toate părțile. Îi punem într-un bol, punem un pic de sare deasupra, acoperim cu o farfurie și îi lăsăm deoparte pentru 5-6 minute.
- După 5-6 minute îi curățăm de coajă, cotor, semințe.
- Curățăm ardeii capia rămași după care îi tăiem în bucăți mai mari. Tăiem și ardeii copți.
- Mărunțim ardeii copți în blender, după care mărunțim și ardeii cruzi.
- Curățăm ardeii iuți de semințe, nervuri și cotoare. Îi tăiem în feliuțe mici.
- Punem toate tipurile de ardei într-o oală, adăugăm zahărul, sarea și oțetul. Amestecăm și după 5 minute punem pe foc și fierbem până obținem consistența dorită (până dulceața ajunge la 110 grade C, cam 20 de minute).
- După 20 de minute, când ardeiul a lăsat suficient lichid, transferăm dulceața într-o sită pentru a scurge lichidul.
- Lăsăm sita pe oală și punem totul pe foc pentru 5 minute. Lichidul îl lăsăm pe foc până scade și capătă consistența mierii, după care punem ardeii în el.
- Amestecăm și lăsăm dulceața pe foc moderat spre mic pentru încă 20 de minute.
- Transferăm dulceața în borcane spălate și sterilizate, punem capacele și închidem borcanele etanș.
Savurați cu poftă! Poftă bună!