Draniki (Tocinei) – Pufoși, crocanți și rumeni, se servesc cu smântână proaspătă

Draniki – Mâncare tradițională bielorusă – Un fel de Tocinei – Pufoși, crocanți și rumeni, se servesc cu smântână proaspătă…

Rețeta clasică

Veți avea nevoie de:

  • 1 kg de cartofi
  • 140 grame ceapă
  • 2 ouă
  • 80 grame făină de grâu
  • 120 grame smântână
  • sare

Cum se prepară?

1. Dați cartofii decojiți și ceapa printr-o răzătoarea pe partea cu găuri mici și amestecați cu smântână, făină, sare și piper. Apoi puneți oul în compoziție și amestecați bine totul.

Se prăjesc draniki în ulei de floarea-soarelui într-o tigaie încinsă, pe ambele părți, până se rumenesc.

Serviți smântână proaspătă.

Draniki din dovlecei

Veți avea nevoie de:

  • 3 dovlecei
  • 2 ouă
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ceapă
  • piper negru măcinat după gust
  • verdeață dacă doriți

Cum se prepară?

Spălați și curățați dovleceii și ceapa și dați-le printr-o răzătoarea pe partea cu găuri mari. Treceți compoziția obținută printr-o sită pentru a elimina excesul de lichid…

Puneți legumele într-un recipient adânc, adăugați ouăle, făina, sarea, piperul și amestecați bine totul…

Se prăjesc draniki din dovlecei într-o tigaie cu ulei de floarea-soarelui, pe ambele părți, până se rumenesc.

Draniki cu ciuperci

Veți avea nevoie de:

  • 3 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 70 grame făină
  • 200 grame smântână
  • 150 grame ciuperci champignon
  • sare după gust
  • piper negru după gust

Cum se prepară?

Curățați și dați printr-o răzătoare cartofii și ceapa (pe partea cu găuri mici). Puneți legumele într-un vas adânc, adăugați făină, smântână, oul și sarea. Amestecați totul bine.

Adăugați ciupercile prăjite și amestecați din nou.

Prăjiți draniki pe ambele părți până când se rumenesc frumos…

Draniki cu carne

Veți avea nevoie de:

  • 350 grame carne
  • 250 grame cartofi
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 100 grame ceapă
  • 50 ml de ulei de floarea-soarelui
  • 50 grame făină
  • sare după gust

Cum se prepară?

Curățați și dați printr-o răzătoare cartofii și 50 grame de ceapă decojită (pe partea cu găuri mici).

Într-un castron adânc, amestecați legumele tocate cu gălbenușurile de ouă, piperul negru, sare și făină.

Tocați carnea cu ceapa rămasă, condimentați cu sare și piper. Și alte condimente, dacă doriți…

Într-o tigaie încinsă, puneți o lingură din compoziția de cartofi și carne tocată. Pe deasupra, acoperiți cu un strat de cartof ras.

Prăjiți-le până se rumenesc frumos. Apoi, se pun în tavă și se dau la cuptor, la 180 de grade Celsius, aprox. 15 minute.

Poftă bună!