Rețetă cu imagini, pas cu pas – Croissante cu Nutella, din aluat foietaj – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 pungă foietaj
- atâtea linguri de Nutella, câte croissante vrei să faci
- 2 gălbenușuri bătute pentru uns croissantele
Ingrediente necesare pentru glazură ciocolată albă + glazură ciocolată neagră:
- 100 g ciocolată albă + 100 ml smântână lichidă
- 100 g ciocolată lapte + 100 ml smântână lichidă
Mod de preparare:
Pentru glazuri: Într-o tigaie, la foc mic, adaugă ciocolata albă și smântâna lichidă. Omogenizează, ia de pe foc și lasă la răcit. Procedează la fel și cu ciocolata neagră.
Pentru croissante: Taie foietajul în triunghiuri lungi. La baza fiecărui triunghi adaugă câte 1 linguriță de Nutella. Rulează croissantele de la bază spre vârf.
Unge fiecare croissant cu gălbenuș. Pune-le în tavă și lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 200°C/ treapta 4 (210°C), timp de 20 min, sau până se rumenesc la suprafață.
Decorează la un capăt cu ciocolată neagră, iar la celălalt cu ciocolată albă. Presară și alune coapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!