Ingrediente necesare pentru 1 foaie ( vom avea nevoie de 2 foi )

1 ou
2 linguri zahăr
3 linguri făină
3 gălbenușuri
3 linguri apă rece
5 g praf de copt
1 lingură ulei

Ingrediente necesare pentru cremă:

6 albușuri
6 linguri zahăr
4 plicuri praf de budincă de vanilie
20 linguri zahăr
1 L apă rece

Mod de preparare:

Într-un bol, mixăm oul și zahărul timp de 5 minute după care adăugăm uleiul, apa rece, făina și praful de copt.

Amestecăm cu un tel până la omogenizare.

Tapetăm cu hârtie de copt o formă de 20*30 cm și turnăm aluatul în ea.

Uniformizăm și coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute.

Între timp, mai pregătim un aluat pentru cea de-a doua foaie și o coacem la fel.

La final, îndepărtăm hârtiile de copt de pe foi și le lăsăm să se răcească.

Într-un bol, batem albușurile împreună cu zahărul timp de 10 minute sau până obținem o spumă tare.

Turnăm apa rece într-o cratiță, adăugăm praful de budincă, 20 de linguri de zahăr și punem pe foc.

Amestecând continuu cu un tel, fierbem crema până se îngroașă.

Treptat, adăugăm crema peste spuma de albușuri, mixând continuu până la omogenizare.

Asamblare: așezăm primul blat într-o formă și întindem uniform toată cantitatea de cremă peste el.

Așezăm cu grijă și al doilea blat peste stratul de cremă.

Dăm prăjitura la frigider pentru cel puțin 12 ore.

Înainte de servire, o pudrăm cu zahăr pudră.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!