Cremă pufoasă și aerată din marshmallow – Rețetă universală pentru prepararea prăjiturilor, brioșelor, eclerelor

Cremă pufoasă și aerată din marshmallow – Rețetă universală pentru prepararea prăjiturilor, brioșelor, eclerelor etc.

Ingrediente:

  • 100 grame marshmallow
  • 100 grame unt

Cum se prepară?

Tăiați untul cubulețe. Aranjați marshmallow într-un vas, fără a-l separa în jumătăți, și puneți-l la cuptorul cu microunde pentru 30 secunde…

Adăugați jumătate din cubulețele de unt în vasul cu marshmallow scos de la microunde și mixați bine cu un mixer. După ce ați adăugat omogenizat suficient, opriți mixerul. Puneți bolul cu cremă într-un vas cu apă rece și adăugați restul de unt… Amestecați bine compoziția.

Nu este nevoie să adăugați zahăr întrucât crema ar trebui să fie deja suficient de dulce…

Crema de marshmallow poate fi folosită ca umplutură pentru eclere sau la prepararea prăjiturilor preferate… Totul depinde de preferințele dvs.! Să o folosiți cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Cremă de caramel perfectă pentru torturi și prăjituri

Rețetă de poveste

Ingrediente:

  • 300 g zahăr
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 4 ouă
  • 3 linguri apă
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  • Într-un bol se amestecă făina cu 100 ml de lapte.
  • Într-un vas curat se bat ouăle cu praful de sare.
  • Într-o cratiță cu fundul gros se amestecă 150 g de zahăr cu 3 linguri de apă.
  • Se dă cratița la foc mic și se fierbe siropul, amestecând constant, până când zahărul se topește, iar siropul devine auriu.
  • Se adăugă zahărul rămas și 500 ml de lapte și se amestecă continuu, până ce compoziția devine omogenă.
  • Peste această compoziție se adaugă, treptat, făina, amestecată anterior cu lapte, și se amestecă până la omogenizare.
  • Crema se fierbe până când devine un pic mai consistentă, amestecându-se continuu.
  • Se adaugă la cremă ouăle bătute anterior. Se amestecă bine și se lasă la foc mic, până ce crema începe să fiarbă, după care se stinge focul.
  • Crema rezultată se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
  • Poate fi folosită ca atare sau amestecată cu unt sau frișcă.

Poftă bună!