Timp de pregătire: 60 minute

Cantitate: Pentru 6 persoane

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • 1 lingură sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 300-350 ml lapte
  • 1 lingură untură topită
  • 1 ou

Pentru a unge blaturile: 2 linguri untură

Pentru a tapeta deasupra:

  • 1 ou bătut
  • semințe de chimen (sau semințe de susan, mac, amestec etc.)

Mod de preparare:

Activăm drojdia în 10 ml de lapte, cu o lingură de zahăr.

Amestecăm restul de lapte cu făina și restul ingredientelor, apoi adăugăm și drojdia. Frământăm aluatul.

Acoperim și lăsăm la dospit 45 minute, apoi frământăm iar și mai lăsăm să se odihnească 20 minute…

Împărțim în 4 părți egale și mai așteptăm încă 20 minute. După acest timp, întindem fiecare parte și ungem cu untură moale.

Tăiem în 8 triunghiuri și rulăm. Vom obține 32 cornulețe.

Ungem cornulețele cu oul bătut, presărăm sare și semințe.

Dospim în tavă 20 minute, apoi coacem 20 minute în cuptor preîncălzit la 180 grade Celsius.

Savurați cu poftă! Poftă bună!