Chikhirtma – Supă georgiană de pui – Rețetă pe care trebuie să o gustați

Chikhirtma este o supă groasă georgiană, care de obicei se gătește din pui de casă sau din miel. Uneori i se adaugă făină și neapărat – ouă cu puțin oțet – de cele mai multe ori doar gălbenușul, pentru consistență… Oțetul poate fi înlocuit cu suc de lămâie…

Dacă veți prepara supa după rețeta pe care v-o propunem astăzi, cu siguranță nu veți mai găti ciorbe obișnuite…

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 5 gălbenușuri
  • 250 g ceapă
  • 50 ml oțet de vin
  • 100 unt topit
  • Piper boabe după gust
  • Sare după gust
  • Frunze de dafin după gust
  • Verdeață și coriandru după gust

Mod de preparare:

Fierbeți bulionul de pui, cu 30 de minute înainte de fi gata, adăugați în el verdeața tocată, frunze de dafin și piper boabe.

Scoateți puiul și tăiați-l bucăți.

Curățați și tocați ceapa, căliți-o în unt și adăugați-o în bulion, fierbeți 5-10 minute.

Bateți gălbenușurile cu oțetul într-un bol și adăugați-le treptat în bulion, mestecând încontinuu.

Puneți bucățile de pui în bulion, aduceți la fierbere, adăugați puțin coriandru și serviți cu plăcere!

Poftă bună!