Rețetă pas cu pas, în video – Chiftele gustoase de dovlecel, la cuptor – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1-1,2 kg dovlecel proaspăt
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 100 g griș
- 100 g făină
- 1 lingură sare (pentru dovlecel)
- Jumătate linguriță de sare (pentru compoziție)
- Jumătate linguriță piper
- 5-6 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar proaspăt
- 10-15 ml ulei (în compoziție)
- 20 ml ulei (pentru a înmuia legumele în tigaie)
Mod de preparare:
- Îndepărtăm capetele dovleceilor după care dăm 2 dovlecei prin răzătoarea mare și 2 dovlecei prin răzătoarea mică.
- Peste dovleceii rași punem sarea și amestecăm bine, după care lăsăm deoparte timp de 5-10 minute.
- Între timp, tocăm ceapa cât se poate de mărunt. Dăm usturoiul prin răzătoarea mică și morcovul tot prin răzătoarea mică. Tocăm mărunt verdeața.
- Punem uleiul într-o tigaie, adăugăm ceapa, usturoiul și amestecăm. Adăugăm sare, piper și călim 30 de secunde după care adăugăm și morcovul.
- Amestecăm și mai lăsăm totul pe foc 2 minute. Oprim focul și lăsăm să se răcească câteva minute.
- Între timp, ne întoarcem la dovlecel: îl stoarcem bine și îl punem într-un bol încăpător.
- Adăugăm legumele din tigaie, verdeața tocată, grișul și începem să amestecăm. Încorporăm și făina și lăsăm compoziția deoparte pentru 5 minute.
- Pregătim tava: o tapetăm cu hârtie de copt și cu mâinile unse cu ulei, formăm chifteluțele și le așezăm pe tavă.
- Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190-200 de grade C, pentru 50 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!