Ingrediente necesare:

100 g soia granule
3-4 linguri făină
2 cartofi
2 căței usturoi
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
Sare, piper
Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un vas cu apă, punem granulele de soia la înmuiat timp de 20 de minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Punem cartofii, cu tot cu coajă, la fiert timp de 15-20 de minute.

După ce sunt gata, scoatem cartofii din apă, îi lăsăm să se răcească, apoi îi curățăm de coajă.

Scurgem foarte bine granulele de soia de apă.

Într-un bol, punem granulele de soia stoarse, cei doi cartofi dați pe răzătoarea mică, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul dat prin răzătoare, sarea, piperul și amestecăm foarte, foarte bine.

În cazul în care compoziția nu se leagă bine, adăugăm câteva lingurițe de apă.

Frământăm foarte bine compoziția și strângem chiftelele în palma umedă, modelându-le.

Dăm chiftelele prin făină, apoi le prăjim în ulei încins timp de câteva minute.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro