Ingrediente necesare:

2 roșii
2 vinete
1 castravete mare + 2 castraveți mici
8-10 ouă de prepeliță
10-15 buc. măsline
jumătate pahar de ulei
verdeață

Ingrediente necesare pentru sos:

5 căței usturoi
100 g cașcaval
¼ pahar lapte
½ pahar ulei
½ linguriță sare
1 linguriță zahăr
1 linguriță muștar
1 linguriță oțet de mere

Mod de preparare:

Spălăm foarte bine vinetele, apoi tăiem în felii ovale, subțiri.

Le presărăm cu sare și le lăsăm deoparte timp de 10 minute, timp în care preparăm sosul.

Într-un bol mediu, amestecăm uleiul, zahărul, sarea, oțetul, muștarul, laptele călduț cu ajutorul unui blender vertical. Trebuie să obținem un amestec de textura maionezei.

Punem usturoiul și cașcavalul și amestecăm cu blenderul, până la omogenizare.

Clătim feliile de vinete sub jet de apă rece, apoi le prăjim în puțin ulei încins, pe ambele părți.

Tăiem castraveții în felii ovale, roșiile în rondele.

Fierbem, apoi tăiem rondele și ouăle.

Tăiem măslinele în jumătăți.

Ungem fiecare felie  de vânătă cu sosul de usturoi, apoi acoperim fiecare felie cu câte o felie ovală de castravete și cu câte o rondea de roșie.

Așezăm feliile de vânătă pe platoul de servire.

Peste roșii punem câte o rondea de ouă și câte o jumătate de măslină.

Decorăm în continuare cu verdeață și rondele de măsline.

Poftă bună!