Ingrediente:
- 1 ou
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 20 g praf de copt
- 50 g zahăr pudră
- 100 ml lapte
- 10 g zahăr vanilat
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1 l ulei
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru a prepara acest desert, amestecăm făina cu zahăr. Adăugăm 1 lingură de scorțișoară, zahărul vanilat, sarea și praful de copt.
2. Amestecăm aluatul uscat. Separat, batem oul și îl amestecăm cu lapte. Turnăm compoziția în amestecul de făină și frământăm aluatul. Pe urmă, îl învelim într-o folie de plastic și îl punem a frigider pentru o oră.
3. Întindem aluatul rece într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe din aluat. Folosind un pahar mic, decupăm cerculețe mici, formând gogoșile.
4. Punem un vas cu ulei la fiert. Reducem intensitatea focului și adăugăm gogoșile. Le coacem în baie de ulei, până se rumenesc frumos.
5. După ce s-au copt, le așezăm pe un prosop de bucătărie. Decorăm gogoșile cu scorțișoara rămasă amestecată cu zahăr.
Să le savurați cu poftă!