Cea mai bună Ruladă cu Ficat de vită pe care am gustat-o, cu umplutură picantă și cremoasă

Rulada este ideală pentru sendvișuri sau gustări… perfectă în orice moment al zilei!

Ingrediente:

  • 1,2 kg ficat de vită
  • 200 g de lapte
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 150-200 g de unt
  • 1 ardei roșu
  • 3 căței de usturoi
  • frunze de dafin
  • sare, piper negru, condimente după gust
  • o legătură de mărar
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

Cum se prepară?

Spălați, tăiați în bucăți mici și înmuiați ficatul de vită în 200 ml de lapte, timp de 30-40 de minute, pentru a elimina gustul amar…

Turnați cantitatea necesară de apă în cratiță pentru a acoperi ulterior carnea cu apă.

Aduceți la fierbere, puneți ficatul în apă, adăugați câteva frunze de dafin, fierbeți timp de 20 de minute și adăugați puțină sare spre final…

Tăiați mărunt 2 cepe apoi prăjiți într-o tigaie ceapa, într-o cantitate mică de ulei, sare și piper…

Spălați și fierbeți 2 morcovi mari până sunt gata, apoi îi curățați de coajă.

Ficatul pregătit și cu ceapa tocată le treceți prin mașina de tocat carne de 2 ori.

Separat, și morcovii îi treceți prin mașina de tocat, apoi amestecați morcovii cu carnea tocată.

Adăugați și sare, piper, alte condimente (dacă doriți). Puteți adăuga și o lingură de ulei de floarea-soarelui… Compoziția rezultată ar trebui să fie umedă, delicată…

Acum pregătiți umplutura. Pentru a face acest lucru, într-un castron separat amestecați 150-200 g de unt la temperatura camerei și 3 căței de usturoi, presați / mărunțiți… Amestecați bine, până obțineți o compoziție omogenă…

Întindeți foaia de copt pe masă, puneți carnea preparată pe aceasta, într-un singur strat.

Împăturiți-o în jos, tăiați marginile, dați-i o formă dreptunghiulară.

Pe amestecul de carne puneți umplutura pregătită într-un strat subțire.

Tăiați ardeiul roșu în cubulețe mici și puneți-l pe umplutură. Răsuciți ușor foaia într-un rulou, împachetați bine în foaie de aluminiu și trimiteți-o la cuptor pentru o oră și 40 minute, la 180 grade Celsius…

Scoatem atent foaia de copt și așteptăm să se răcească…

Bucurați-vă de masă! Poftă bună!