Ușor de preparat, sățios și extrem de aromat, precum întreaga bucătărie grecească! Localnicii o servesc oaspeților direct din tavă, în timp ce cartofii și carnea încă sfârâie…

Pentru un plus de aromă, adăugați cuișoarele și piperul măcinat chiar înainte de a servi. Folosiți o tigaie din fontă, ceramică sau oricare alta, cu grosimea mai mare… Preferabil ca carnea să fie una cu puțină grăsime…

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc
  • 2 frunze de dafin
  • 2 cepe
  • 700 g cartofi
  • 2,5 linguri cimbru
  • 2 cuișoare
  • 100 ml vin alb sec
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper negru măcinat și sare după gust

Mod de preparare:

Fierbeți cartofii curățați și tăiați cuburi până sunt aproape gata, după care strecurați-i.

Tăiați ceapa cuburi mari și căliți-o în ulei de măsline. Adăugați carnea tăiată bucăți potrivit de mari.

Amestecați bine împreună cu cuișoarele, piperul măcinat și sarea. Gătiți la foc mediu timp de 5-7 minute.

Turnați vinul și puneți frunzele de dafin, fierbeți 5 minute.

Adăugați cartofii, amestecând foarte atent, presurați cimbrul și patrunjelul tocat.

Țineți la foc încă 2 minute și serviți imediat.

Poftă bună!