Carne de pui gătită la borcan – Numa’ bună pentru vremea de afară

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe de pui
  • 10 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 2 frunze de dafin
  • 3 boabe piper negru
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare

  • Pulpele de pui se curăță, se spală și se porționează. Se condimentează fiecare bucată de carne cu sare și piper, după gust.
  • Se curăță ceapa, morcovul, cartofii și ardeiul gras.
  • Toate legumele, inclusiv roșiile, se taie în bucăți medii.
  • Cartofii se condimentează, separat, cu sare, după gust.
  • Toate ingredientele se aranjează în straturi într-un borcan de 3 l, sterilizat și uscat.
  • La final se adaugă boabele de piper și frunzele de dafin și se acoperă gura borcanului cu folie de aluminiu.
  • Borcanul se dă la cuptorul rece. De abia după ce borcanul se află în cuptor se setează temperatura acestuia la 180 grade C și se lasă la copt pentru 90 de minute.

Acest fel de mâncare se servește cald.

Poftă bună!