Rețetă pas cu pas, în video – Borș acru de casă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 3,5 L de borș acru:
- 4 L apă caldă spre fierbinte (40-60 grade C maxim)
- 100 g tărâțe pentru fiecare litru de apă
- 50 g mălai pentru fiecare litru de apă
- 1 crenguță de cimbru uscat
- 4-5 crenguțe de vișin (chiar și fără frunze)
- Leuștean proaspăt sau uscat (opțional)
Mod de preparare:
- Punem mălaiul într-un bol mai mare, adăugăm jumătate din cantitatea de tărâțe și amestecăm.
- Adăugăm 500 ml de apă și amestecăm bine. Adăugăm și 300-400 ml de borș (încălzit) și amestecăm (pas opțional, vezi video).
- Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm deoparte pentru 4 ore.
- După 4 ore, punem într-un vas de lut crenguțele de vișin, cimbrul. Luăm folia de pe bol, adăugăm tărâțele rămase, amestecăm și punem totul în vasul de lut.
- Întindem compoziția să acoperim crenguțele după care adăugăm apa caldă spre fierbinte (încă 3,5 L). Opțional, putem pune acum și leuștean.
- Punem capacul și lăsăm să fermenteze în bucătărie timp de 3 zile.
- După 3 zile, strecurăm printr-o sită deasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!