3 rețete delicioase – Conopidă gratinată, Supă cu perișoare din conopidă și Conopidă umplută cu carne tocată

3 rețete delicioase – Conopidă gratinată, Supă cu perișoare din conopidă și Conopidă umplută cu carne tocată

Conopidă gratinată

Ingrediente

  • 1,5 kg de conopidă
  • 500 g lapte
  • 500 ml apă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 200 g cașcaval olandez sau parmezan
  • 5 căței de usturoi
  • unt pentru ungerea formei de copt
  • puțină nucșoară (dacă doriți)
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Desfaceți conopida în buchețele și fierbeți în apă puțin sărată cu lapte, timp de 5-7 minute.

Adăugați în smântâna pentru gătit usturoiul pisat, sare, nucșoară și jumătate din cașcavalul ras.

Strecurați conopida și lăsați să se scurgă bine. Așezați buchețelele în tava unsă cu unt și turnați amestecul cu smântână deasupra.

Coaceți timp de 10 minute la cuptorul preîncălzit la 200 grade. Scoateți și adăugați restul de cașcaval, apoi coaceți încă 10 minute.

Gata! Serviți cu plăcere!

Supă cu perișoare din conopidă

Ingrediente

  • 100 g file de pui
  • 100 g conopidă
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 albuș de ou
  • 1 lingură de pesmeți măcinați
  • sare, după gust
  • ghimbir uscat (praf) – 10 grame

Mod de preparare:

Fierbeți conopida pentru puțin timp în apă cu sare, tocați-o cu ajutorul tocătorului de carne, adăugați sosul de soia, praful de ghimbir, fileul de pui tocat, albușul și pesmeții. Condimentați și sărați după preferințe.

Aduceți supa la punctul de fierbere. Modelați biluțe din amestec și scufundați-le pe rând în supă, amestecând continuu. Când chifteluțele încep a pluti deasupra, închideți focul.

Poftă bună!

Conopidă umplută cu carne tocată

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 100 g carne tocată de porc
  • 100 g carne tocată de vită
  • 100 g cașcaval tare
  • 100 g piept de pui afumat
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 pahar de bulion
  • 3 linguri de smântână
  • 2 linguri de pesmeți măcinați
  • 1 litru de lapte
  • 1 litru de apă
  • sare și piper negru măcinat, după gust
  • jum. de legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Amestecați apa cu laptele și fierbeți conopida întreagă timp de 5-7 minute din momentul în care a început să clocotească…

Prăjiți în ulei pieptul afumat și ceapa, adăugați carnea tocată și acoperiți cu un capac. Înnăbușiți la foc mic până când carnea este gata…

După ce s-a răcit amestecul din tigaie, adăugați oul, pesmeții și pătrunjelul tocat. Sărați și piperați, apoi amestecați bine.

Întoarceți conopida cu buchețelele în jos și umpleți-o cu carne tocată cu ajutorul degetelor…

Întoarceți conopida la forma inițială și așezați-o într-o tavă de copt. Turnați bulion și ungeți conopida cu jumătate din smântână. Puneți-o în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 30 de minute. Scoateți conopida și tapetați cu smântâna rămasă, presărați cu cașcaval ras.

Mai lăsați la cuptor 10 minute până se topește cașcavalul.

Gata! Poftă bună!

Conopida cu carne tocată arată ca o tartă, doar că fără făină – va fi pe placul celor care au grijă de siluetă!