Rețetă pas cu pas, în video – Cașcaval de casă din 2 ingrediente – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg caș crud
- 2 L lapte de vacă
- Sare după gust
Mod de preparare:
- Trecem oala sub jet de apă și lăsăm pe fundul ei 50 ml de apă (ca laptele să nu se prindă).
- Punem laptele în oală și lăsăm pe foc mare până aproape începe să fiarbă, după care reducem focul la minim și menținem o temperatură de 70-80 de grade (nu fierbem laptele).
- Dăm cașul prin răzătoare, punem sare ( 15 grame ) deasupra și amestecăm cu mâna.
- Punem sita în oală și punem cașul la opărit. Cu o spatulă, trecem cașul dintr-o parte în alta.
- Lăsăm la foc moderat spre mic. Întindem cașcavalul, masăm bine și formăm o bilă (vezi video).
- Punem cașcavalul înapoi în sită. Procedăm la fel de încă 2 ori.
- La final strângem bine cașcavalul de zer și îl punem într-un vas. Apăsăm bine și înțepăm cașcavalul de câteva ori cu un băț de frigărui.
- Punem un grătar peste o tavă și răsturnăm cașcavalul pe grătar. Lăsăm să se răcorească timp de câteva ore după care dăm la frigider peste noapte.
- A doua zi, scoatem cașcavalul din vas.
Savurați cu poftă! Poftă bună!