Rețetă pas cu pas, în video – Plăcintă cu mere la tigaie – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 mere mari dulci
- 1 ou
- 2 linguri ulei (în aluat)
- 1 linguriță rasă sare
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 linguri zahăr tos
- 1 lingură scorțișoară
- 200 ml lapte
- 200 g făină
- 5 g praf de copt
- 250 ml ulei
Mod de preparare:
- Spargem oul într-un bol, adăugăm uleiul, sarea, zahărul vanilat și cel tos, scorțișoara, laptele și omogenizăm bine cu telul.
- Încorporăm făina și praful de copt.
- Curățăm merele de coajă, cotor și semințe după care le tăiem felii de 5 mm grosime.
- Punem tigaia pe foc și adăugăm 250 ml de ulei. După ce se încinge uleiul, trecem merele prin aluat și le punem în ulei.
- Le prăjim până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a elimina excesul de ulei.
- Amestecăm zahăr tos cu scorțișoară și trecem plăcințelele de mere prin acest amestec.
Savurați cu poftă! Poftă bună!