Rețetă pas cu pas, în video – Ciorbă de pui a la grec – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg carne de pui cu os
- 4-5 lămâi
- 6 gălbenușuri
- 1 morcov mediu / mare
- 1 pătrunjel rădăcină sau păstârnac (mediu / mare)
- 2 cepe medii
- 1 țelină mică
- 80-100 g orez
- 300 g smântână
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță sare
- 1 legătură mărar verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 50 ml ulei de măsline
Ingrediente necesare pentru supa de pui:
- 1 morcov mare
- 1 ceapă medie / mare
- 1 tijă de țelină apio (opțional)
- 1 pătrunjel rădăcină
- Jumătate țelină
- 4-5 L apă
- 2 frunze de dafin
- 1 lingură sare
Mod de preparare:
- Punem într-o oală carnea, 1 ceapă, 1 morcov, 1 tijă de țelină apio, jumătate de țelină, rădăcina de pătrunjel, frunze de dafin, 1 lingură de sare și acoperim totul cu apă. Fierbem totul timp de o oră și jumătate, timp în care îndepărtăm spuma care se formează deasupra.
- Punem 50 de ml de ulei de măsline într-o tigaie. Dăm drumul la foc și punem ceapa tocată mărunt, un pic de sare și călim ceapa timp de 2 minute.
- Adăugăm morcovul tocat mărunt, țelina tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm, călim totul împreună timp de 3-4 minute.
- Punem smântâna peste gălbenușuri, adăugăm și zeama de lămâie și omogenizăm. Opțional, putem adăuga și 1 cățel de usturoi zdrobit.
- Ne întoarcem la supă: scoatem carnea și legumele. Lăsăm carnea să se răcească.
- Punem în zeamă legumele trase la tigaie, adăugăm piperul, orezul (spălat în 3-4 ape și lăsat la înmuiat până a fiert supa) și putem adăuga și 1 ardei roșu tocat cubulețe.
- Amestecăm și fierbem timp de 15 minute, timp în care mărunțim carnea.
- Punem carnea înapoi în oală după care punem și dresul: punem câteva polonice de ciorbă în bolul cu dres și amestecăm, după care turnăm totul înapoi în oală.
- Dăm focul la minim, adăugăm și pătrunjelul și mărarul tocat fin și mai lăsăm ciorba 2 minute.
- Gustăm ciorba și o potrivim de sare dacă este nevoie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!