Rețetă pas cu pas, în video – Paste Carbonara cremoasă și savuroase – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 500 g paste
- 1 gălbenuș de ou (de persoană)
- 50 g șunculiță sărată (provenită din obrazul porcului: Guanciale)
- 50 g parmezan (de persoană)
- Lichid de la paste (cât este necesar pentru a le face cremoase)
- 10 g sare de mare
- Piper după gust
- Ulei de măsline după gust
- 2 căței de usturoi (în coajă, striviți)
Mod de preparare:
- Separăm gălbenușurile de albușuri. Peste gălbenușuri punem parmezanul ras și amestecăm bine și adăugăm și piper.
- Punem pastele la fiert în apă cu sare. Fierbem pastele al dente.
- Între timp, tăiem șunculița fâșiuțe.
- Punem în tigaie un pic de ulei de măsline (1 lingură – 1 lingură și jumătate). Adăugăm usturoiul și când uleiul sfârâie adăugăm șunculița, scoatem usturoiul.
- O prăjim 3-4 minute, până se rumenesc ușor. Opțional, putem scoate din grăsimea din tigaie.
- Când șunca este gata și pastele au fiert 10 minute, punem pastele peste cărniță.
- Amestecăm, după care punem din apa în care au fiert pastele în amestecul de gălbenuș și parmezan, cât să obținem o consistență ca de smântână subțire.
- Turnăm compoziția peste paste și amestecăm până totul devine cremos.
- Dacă pastele nu sunt foarte cremoase, mai putem pune 1-2 polonice din apa de la paste.
- Notă: focul să fie la minim și apă punem câte puțin, până obținem un sos cremos. Dacă focul este prea mare, riscăm să coagulăm gălbenușurile.
Savurați cu poftă! Poftă bună!