Tort Smântânel – Simplu şi foarte delicios

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

  • 250 g smântână
  • 280 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă oţet

Pentru cremă:

  • 800 g smântână
  • 220 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat
  • 25 g întăritor de frişcă

Mod de pregătire:

Pregătim aluatul.

  1. Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul şi amestecăm cu ajutorul unui mixer.
  2. Adăugăm smântâna şi amestecăm.
  3. Adăugăm făina câte jumătate din cantitatea ei şi amestecăm cu mixerul.
  4. Stingem bicarbonatul de sodiu cu o linguriţă de oţet, şi îl adăugăm în aluat.
  5. Împărţim aluatul obţinut în 2 părţi egale iar în una din ele, adăugăm cacao.
  6. Acoperim o tavă cu hârtie de copt.
  7. Turnăm aluatul în forme.
  8. Se coc la temperatura de 180 grade, timp de 20-25 minute.

Pregătim crema:

  1. Într-un bol turnăm zahărul, smântâna, zahărul vanilat şi amestecăm cu mixerul până la omogenizare.
  2. Adăugăm în cremă întăritor de frişcă şi amestecăm.
  3. Scoate foile de tort din forme şi decupăm marginile, pe care le vom folosi la decor.
  4. Împărţim foile în jumătăţi, astfel obţinem 4 foi pentru tort, 2 albe şi 2 de ciocolată.
  5. Asamblăm tortul în inelul pentru copt.
  6. Aranjăm foile, alternând culorile, iar printre ele adăugăm câte un strat de cremă.
  7. Păstrăm un pic de cremă pentru decor.
  8. Acoperim cu o folie alimentară si lăsăm la frigider pentru 5-6 ore.
  9. Scoatem tortul din formă şi îl transferăm pe un suport special, apoi il tapetăm cu cremă.
  10. Decorăm tortul cu bucățelele de blat rămase anterior.

Poftă mare!