Tort Fulgușor de nea, o prăjitură fină și originală – Mai bun decât Albă ca Zăpada?

Tort Fulgușor de nea, o prăjitură fină și originală – Mai bun decât Albă ca Zăpada? Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 440 g făină
  • 240 g zahăr
  • 4 ouă
  • 60 g unt
  • 2 lingurițe praf de copt
  • sare
  • 600 ml frișcă
  • cremă de brânză
  • 320 g smântână
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm untul și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Tăiem aluatul în 6 părți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-o foaie subțire, pe care o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 6-7 minute.

4. Pentru cremă, turnăm smântâna într-un bol. Adăugăm crema de brânză și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Adăugăm ciocolata topită și fulgii de cocos.

5. Într-un bol separat, batem frișca câteva minute. O încorporăm treptat în crema pregătită anterior. Amestecăm bine până la omogenizare.

6. Pentru a forma tortul, tapetăm un blat cu 2-3 linguri de cremă. Pe deasupra, adăugăm următorul blat și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

Decorăm cu fulgi de cocos și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.

Să îl savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Tort polonez Karpatka – Prăjitura ecler de care te vei îndrăgosti iremediabil

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 ml apă
  • 200 ml lapte
  • 280 g făină
  • 8 ouă
  • 160 g unt
  • 1 linguriță sare
  • 30 g fulgi migdale

Ingrediente pentru cremă:

  • 1200 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 120 g amidon
  • 4 ouă
  • 5 g vanilie
  • 400 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, punem laptele la fiert. Adăugăm untul, sarea și apa. Amestecăm bine până la omogenizare. Când a început să fiarbă, luam amestecul de pe foc.

2. Turnăm compoziția într-un bol. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm ouăle și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.

4. Împărțim aluatul pregătit anterior, în 2 părți egale. O parte o așezăm într-o tavă de copt. Pe deasupra, adăugăm migdale și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de minute. Procedăm la fel și cu a 2-a jumătate de blat, doar ca nu folosim migdale. Lăsăm blaturile să se răcească pe un gril.

5. Pentru cremă, punem la fiert 800 ml de lapte.

6. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, amidonul și laptele rămas. Mixăm bine până la omogenizare.

7. Turnăm jumătate din laptele fiert și amestecăm bine. După ce am obținut o cremă omogenă, adăugăm laptele rămas și punem amestecul la fiert la foc mic. Amestecăm energic până când obținem o cremă densă. La final, luam crema de pe foc și adăugăm untul topit.

8. Pentru a monta tortul, tapetăm blatul ce nu are migdale, cu toată crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm blatul cu migdale și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.

Savurați cu drag – Poftă bună!