Tort cu miere și cremă fină

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 g zahăr
  • 80 g unt
  • 115 g miere
  • 2 ouă
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

  • 400 g smântână 20% grasime
  • 50 ml frişcă 30% grăsime
  • 1 borcan de lapte condensat fiert
  • 150 g prune uscate

Pentru decor:

  • zahăr pudră
  • o rodie
  • merişor

Mod de pregătire:

  1. Pregătim aluatul. Spargem într-un bol 2 ouă, adăugăm zahărul şi amestecăm cu ajutorul unui tel.
  2. Tot aici adăugăm untul, mierea şi bicarbonatul de sodiu.
  3. Aşezăm amestecul pe baie de aburi şi amestecăm periodic până se topesc toate ingredientele.
  4. În cantităţi mici adăugaţi făina.
  5. Aluatul trebuie să fie moale şi lipicios.
  6. Acoperim bolul cu o folie alimentară şi lăsăm aluatul pentru o oră la crescut.
  7. Întindem o cantitate mică din aluat, în formă de cerc.
  8. Cu ajutorul inelului de copt, decupăm un cerc cu diametrul 20 cm.
  9. Așezăm foaia obţinută pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  10. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 5-7 minute.
  11. Procedăm la fel cu restul de alaut.

Pregătim crema:

  1. Într-un bol, turnăm frişca rece şi smântâna şi amestecăm cu mixerul la viteză mică ajungând treptat la viteza maximă.
  2. În crema obţinută, adăugăm laptele condensat fiert şi mixăm.
  3. Tăiem prunele uscate în bucăţele mici, spălate în prealabil cu apă rece şi ţinute 5 minute în apă fierbinte.
  4. Asamblăm tortul în inelul pentru copt.
  5. Punem prim foaie şi o tapetăm cu 3-4 linguri de cremă. Pe deasupra, adaugăm prune uscate.
  6. Procedăm la fel cu următoarele foi de blat. ( O foaie o păstrăm pentru decor)
  7. Acoperim tortul cu o folie alimentară şi îl punem la frigider pentru 6-8 ore.
  8. După 6-8 ore, scoatem tortul şi îl tapetăm cu crema rămasă.
  9. Decorăm tortul cu rodie, zahăr pudră şi crenguţe de merişor.
  10. Din parţipan decupăm fulgi pentru decor.
  11. Poftă bună!