Tartă subțire cu mere și glazură

Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:

  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 125 g unt
  • 100 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • 8 g zahăr vanilat
  • 5 mere mari.

Pentru cremă:

  • 500 ml frişcă sau lapte
  • 50 g amidon de porumb
  • 100 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat
  • 120 g unt
  • 200 g lapte condensat

Pentru decor:

  • 50 g nuci
  • 50 g ciocolată

Mod de pregătire:

  1. Amestecăm făina cu praful de copt.
  2. Amestecăm laptele cu untul topit.
  3. Curăţăm merele de coajă, înlăturăm seminţele şi le tăiem bucăţele.
  4. Batem ouăle cu zahăr, pe urmă adăugăm zahăr vanilat.
  5. Turnăm laptele cu unt şi amestecăm cu mixerul.
  6. Adăugăm făina în cantităţi mici.
  7. Turnăm aluatul obţinut într-o formă acoperită cu hârtie de copt.
  8. Pe deasupra, adăugăm merele.
  9. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade, timp de 30 minute.

Pregătim crema:

  1. Amestecăm într-o oală, zahărul, amidonul, zahărul vanilat şi diluăm cu frişca.
  2. Punem oala la foc şi fierbem până obținem o cremă densă.
  3. Turnăm crema într-un bol, acoperim cu o folie alimentară.
  4. Lăsăm crema să se răcească în frigider.
  5. După ce s-a răcit crema, o amestecăm cu unt şi lapte condensat.
  6. Mărunţim nucile.
  7. Topim ciocolata şi o punem intr-o pungă de patiserie.
  8. Ungem blatul răcit cu crema obținută, aăugăm nucile şi înfrumuseţăm cu ciocolata topită.
  9. Lăsăm tarta pentru câteva ore la frigider.

Poftă mare!